chrupella

CHRUPELLA

Chrupella – pieczywo kruche pszenne z dodatkiem zarodków pszennych to bardzo delikatne pieczywo lekkie, które dzięki zarodkom pszennym jest źródłem wielu składników mineralnych i witamin. W zarodkach pszennych znajdziemy m.in. witaminę E – zwaną witaminą młodości, B1, B2 (podnoszącą odporność, zapobiegającą zaćmie), B6, niacynę (odpowiedzialną za prawidłowe funkcjonowanie mózgu), wapń, potas, kwas foliowy, magnez, żelazo, cynk, miedź, selen, kobalt i mangan. Chrupella jest wyprodukowana bez dodatku tłuszczu, mleka, cukru i co bardzo istotne bez dodatku substancji spulchniających. Stanowi idealną propozycję dla osób dbających o zdrowie i smukłą sylwetkę.

Skład surowcowy: kasza manna, mąka pszenna, słód pszenny, zarodki pszenne (2,5%), sól. Produkt może zawierać śladowe ilości nasion sezamu, lecytyny sojowej, wszystkich typów orzechów i mleka (łącznie z laktozą).

Waga: 75g

Wartość odżywcza 100g kromka (7,5g)
Wartość energetyczna 1441 kJ / 340 kcal 106 kJ / 25 kcal
Białko 9,5 g 0,7 g
Weglowodany
w tym cukry:
69,9 g
0,5 g
5,2 g
<0,1 g
Tłuszcz
w tym kw. tłuszcz. nasycone
1,6 g
0,2 g
0,1 g
< 0,1 g
Błonnik pokarmowy 4,0 g 0,3 g
Sód 0,2 g < 0,1 g