
CHRUPELLA
Chrupella – pieczywo pszenne z dodatkiem zarodków pszennych to bardzo delikatne pieczywo lekkie, które dzięki zarodkom pszennym jest źródłem wielu składników mineralnych i witamin. W zarodkach pszennych znajdziemy m.in. witaminę E – zwaną witaminą młodości, B1, B2 (podnoszącą odporność, zapobiegającą zaćmie), B6, niacynę (odpowiedzialną za prawidłowe funkcjonowanie mózgu), wapń, potas, kwas foliowy, magnez, żelazo, cynk, miedź, selen, kobalt i mangan. Chrupella jest wyprodukowana bez dodatku tłuszczu, mleka, cukru i co bardzo istotne bez dodatku substancji spulchniających. Stanowi idealną propozycję dla osób dbających o zdrowie i smukłą sylwetkę.
Skład surowcowy: kasza manna (z pszenicy), mąka pszenna (5%), słód pszenny, zarodki pszenne (2,5%), sól. Produkt może zawierać śladowe ilości nasion sezamu, lecytyny sojowej, wszystkich typów orzechów i mleka (łącznie z laktozą).
Waga: 75g
Wartość odżywcza | 100g | kromka (7,5g) |
Wartość energetyczna | 1443 kJ / 340 kcal | 108 kJ / 26 kcal |
Białko | 9,5 g | 0,7 g |
Weglowodany w tym cukry: |
70 g 0,5 g |
5,3 g <0,1 g |
Tłuszcz w tym kw. tłuszcz. nasycone |
1,6 g 0,2 g |
0,1 g < 0,1 g |
Błonnik pokarmowy | 4,0 g | 0,3 g |
Sód | 0,5 g | < 0,04 g |