bio-kuk

EKOLOGICZNE WAFLE KUKURYDZIANE

Są to wafle zawierające mało kalorii, dlatego z pewnością polubią je osoby dbające o smukłą sylwetkę. Produkowane są z wysokiej jakości ekologicznej kukurydzy w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Wafle są cienkie, chrupiące i mają charakterystyczny smak, niektórym przypomina on pop corn. Doskonale sprawdzają się jako lekka przekąska lub z dodatkami. Ekologiczne wafle kukurydziane produkowane są bez dodatku soli.

Składniki: grys kukurydzianyekologiczny, kukurydza ekologiczna.
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, lecytyny sojowej, wszystkich typów orzechów i mleka (łącznie z laktozą).

Waga: 60 g

Wartość odżywcza w 100g produktu w kromce ok. 4,5 g
wartość energetyczna: 1026kJ/242 kcal 46 kJ/11 kcal
tłuszcz:

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

0,9 g

0,2 g

<0,1 g

<0,1 g

węglowodany:

w tym cukry:

51,5 g

1,3 g

2,3 g

0,1 g

błonnik: 1,7 g 0,1 g
białko: 6,1 g 0,3 g
sól: <0,1 g <0,1 g