wafle-ryz-sol

EKOLOGICZNE WAFLE RYŻOWE Z SOLĄ MORSKĄ

Wafle ryżowe Granex są idealnym produktem dla osób stosujących diety wysokobalastowe oraz dla tych, którzy dbają o zdrowie, smukłą sylwetkę i dobre samopoczucie.

Wytwarzane są z całych ziaren białego ryżu z dodatkiem soli morskiej. Nie zawierają  cukru. Unikalna technologia ich wypieku gwarantuje utrzymanie większości cennych składników odżywczych, w tym węglowodanów złożonych, będących źródłem w pełni wykorzystywanej energii. Są również bogatym źródłem aminokwasów, witamin takich jak B1, B2, B6, E, PP, a także skrobi i składników mineralnych – potasu, fosforu, magnezu, wapnia, sodu, cynku, miedzi i manganu. Taki skład sprawia, że ich spożywanie stanowi ważny element w przebiegu procesu metabolizmu w organizmie.
Wafle ryżowe są również bogatym źródłem dobroczynnego błonnika, który pełni ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. Składnik ten pomaga usuwać zanieczyszczenia, wyłapuje „niedobry” cholesterol LDL, a także spowalnia wchłanianie cukrów. Pęczniejąc pod wpływem wody zapewnia długotrwałe uczucie sytości, co jest ważne w przypadku diet odchudzających.

Skład surowcowy
: ryż biały, sól morska. Produkt może zawierać śladowe ilości zboż zawierających gluten i nasion sezamu.

Waga: 100 g.

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1453 kJ/342 kcal
Tłuszcze

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,7 g

0,1 g

Węglowodany

w tym cukry

76,1 g

0,2 g

Błonnik 2,4 g
Białko 6,7 g
Sód 0,5 g