Pieczywo kukurydziano – ryżowe z dodatkiem miąższu z owoców baobabu

Pieczywo kukurydziano – ryżowe z dodatkiem miąższu z owoców baobabu to zupełna nowość na rynku. Jest to ciekawa propozycja urozmaicenia gamy pieczywa lekkiego. Wyjątkowy smak, to nie jedyny atut tego produktu. Unikalna receptura zapewnia niską zawartość tłuszczu oraz cukru.

W produkcji wykorzystywany jest suszony miąższ z owoców baobabu – legendarnego symbolu Afryki i jednego z najstarszych drzew rosnących na naszej planecie. Baobab zawiera wiele wartości odżywczych przez co jest uważany za jedno z najbardziej odżywczych źródeł na Ziemi, zawiera 6 razy więcej witaminy C niż pomarańcze, 2 razy więcej wapnia niż mleko, 6 razy więcej potasu niż banany i 2 razy więcej przeciwutleniaczy niż jagody goji.

Skład surowcowy: grys kukurydziany (48,5%), mąka ryżowa (48,5%), suszony miąższ owoców baobabu w proszku (2%), sól. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, nasiona sezamu, soję, orzechy, mleko (łącznie z laktozą).

Waga: 60 g.

Wartość odżywcza 100 g Porcja 1 kromka
Wartość energetyczna 1473 kJ / 347 kcal 104 kJ / 25 kcal
Tłuszcz: 0,8 g 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g <0,1 g
Węglowodany 76 g 5,3 g
w tym cukry 1,3 g 0,1 g
Błonnik pokarmowy 2,8 g 0,2 g
Białko 7,6 g 0,5 g
Sól 1 g 0,07 g