PIECZYWO ZAWIERA BŁONNIK

Pieczywo Zawiera Błonnik wytwarzane jest z pełnych ziaren sześciu zbóż – żyta, pszenicy, kukurydzy, owsa, jęczmienia i amarantusa z dodatkiem ziaren słonecznika. Jest to produkt całkowicie naturalny, nie zawierający sztucznych spulchniaczy i ulepszaczy.Do jego produkcji nie używamy również mleka w proszku.

Pieczywo Zawiera Błonnik charakteryzuje się unikalną na naszym rynku, bardzo wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest to błonnik rozpuszczalny o właściwościach proebiotycznych, regulujący działanie układu trawiennego. 100 g pieczywa zawiera 13,8 g błonnika, co sprawia, że jedna jego kromka zapewnia ok. 3% dziennego zapotrzebowania organizmu na ten składnik. Jest to również pieczywo lekkie charakteryzujące się  wyjątkowo niską kalorycznością.

Skład surowcowy: krajanka żytnia,otręby pszenne, pszenica, kasza jęczmienna, grys kukurydziany, płatki owsiane, sól, błonnik: inulina, ziarno słonecznika, mąka z amarantusa. Produkt zawiera zboża zawierające gluten oraz może zawierać śladowe ilości sezamu.

Waga: 140 g.

Wartość odżywcza 100g kromka (6g)
Wartość energetyczna 1374 kJ / 326 kcal 84 kJ / 20 kcal
Białko 9,2 g 0,6 g
Weglowodany
w tym cukry:
58,8 g
2,2 g
3,5 g
0,1 g
Tłuszcz
w tym kw. tłuszcz. nasycone
2,9 g
0,4 g
0,2 g
< 0,1 g
Błonnik pokarmowy 13,8 g 0,8 g
Sód 0,2 g < 0,1 g