2_wizu_toffiki_granex

TOTOFFIKI

Totoffiki to smaczne płatki śniadaniowe o smaku toffi. Produkowane są z najwyższej jakości całych ziaren kukurydzy i ryżu, bez udziału sztucznych dodatków i konserwantów.

Totoffiki mają kształt małych kółeczek o chrupiącej konsystencji. Unikalna technologia produkcji gwarantuje ich wysoką wartość odżywczą, wzbogaconą dodatkowo kompleksem witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Smakują doskonale zarówno z dodatkiem mleka lub jogurtu, jak i jako samodzielna przekąska do chrupania w ciągu dnia.

Skład surowcowy: kukurydza, grys kukurydziany, ryż, cukier, glukoza, ekstrakt słodu jęczmiennego, tłuszcz roślinnyutwardzony, syrop cukrowy inwertowany, aromat, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, barwnik: E-150c, substancje wzbogacające: kompleks witamin. Produkt może zawierać  śladowe ilości lecytyny sojowej, orzechów i mleka (łącznie z laktozą).

Waga:
180 g (opakowanie zawiera ok. 6 porcji produktu).

Wartość odżywcza 100 g porcja 30 g
Wartość energetyczna 1118kJ/264 kcal 337kJ/80 kcal
Białko 4,1 g 1,2 g
Węglowodany
w tym cukry
57,7 g
21,7 g
17,3 g
6,5 g
Tłuszcze
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,5 g
0,5 g
0,5 g
0,2 g
Błonnik 1,5 g 0,5 g
Sód 0,2 g 0,1 g

 

Witaminy 100 g GDA
C 15,2 mg 19%*
PP – niacyna 4,3 mg 27%*
E 3,4 mg 28%*
kwas pantotenowy 1,4 mg 23%*
B6 0,6 mg 43%*
B2 – ryboflawina 0,4 mg 29%*
B1 – tiamina 0,4 mg 36%*
folacyna (kwas foliowy) 43,2μg 22%*
H – biotyna 15,8μg 32%*
B12 0,4μg 16%*

* wskazane dzienne spożycie dla osoby