wafle_dynia

WAFLE RYŻOWE Z DYNIĄ

Wytworzone zostały z pełnych ziaren białego i brązowego ryżu z dodatkiem nasion dyni, która zapewnia im wysokie walory dietetyczne, odżywcze i smakowe.Produkowane są bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów.

Wafle ryżowe z pestkami dyni stanowią bogate źródło błonnika oraz minerałów – składników ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wiele z nich pochodzi z pestek dyni, które już do wielu wieków stosowane są w celach leczniczych. Nasiona te składają się w 30 – 40% z oleju, który zawiera wiele fitoestroli i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Składnik ten hamuje odkładanie się cholesterolu w naczyniach krwionośnych, a tym samym zapobiega miażdżycy. Pestki dyni zawierają również witaminy oraz mikroelementy – selen, magnez, miedź, mangan i cynk, a także lecytynę. Substancje te usprawniają przemianę materii oraz wpływają korzystnie na pracę mózgu.

Skład surowcowy: ryż brązowy (46,7%), ryż biały (46,7%), pestki dyni (5,6%), sól. Produkt może zawierać śladowe ilości zboż zawierających gluten i nasion sezamu.

Waga:
100 g.

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1478 kJ/350 kcal
Tłuszcze
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
3,8 g
0,8 g
Węglowodany
w tym cukry
68,3 g
0,5 g
Błonnik 5,5 g
Białko 7,8 g
Sód 1 g