wafle_sezam

WAFLE RYŻOWE Z SEZAMEM

Wytworzone zostały z pełnych ziaren białego i brązowego ryżu z dodatkiem nasion sezamu, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów.Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii wypieku zachowano w nich wszystkie wartości odżywcze surowców, w szczególności minerałów oraz błonnika.

Ziarno sezamu nadaje waflom ryżowym nie tylko doskonałe walory smakowe, lecz również moc cennych dla zdrowia składników. Przede wszystkim – zawiera dużą ilość wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, tak wartościowych w naszej współczesnej diecie. Sezam posiada poza tym wiele cennych witamin oraz składników mineralnych – cynku, magnezu, fosforu, potasu, wapnia i żelaza. Ze względu na obecność sesamolu i sesamoliny zalicza się go również do naturalnych przeciwutleniaczy, które, zwalczając wolne rodniki, zapobiegają procesom starzenia się skóry, a także wielu chorobom.

Skład surowcowy: ryż brązowy (48%), ryż biały (48%), ziarna sezamu (3,5%), sól. Produkt może zawierać śladowe ilości zboż zawierających gluten i nasion sezamu.

Waga:
100 g.

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1452 kJ/343 kcal
Tłuszcze
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
4,1 g
0,5 g
Węglowodany
w tym cukry
68,8 g
0,6 g
Błonnik g
Białko 7,7 g
Sód 1 g