wafle_ryzowe

WAFLE RYŻOWE

Wafle ryżowe Granex są idealnym produktem dla osób stosujących diety wysokobalastowe oraz dla tych, którzy dbają o zdrowie, smukłą sylwetkę i dobre samopoczucie.

Wytwarzane są z całych ziaren białego i brązowego ryżu, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Nie zawierają również cukru. Unikalna technologia ich wypieku gwarantuje utrzymanie większości cennych składników odżywczych, w tym węglowodanów złożonych, będących źródłem w pełni wykorzystywanej energii. Są również bogatym źródłem aminokwasów, witamin takich jak B1, B2, B6, E, PP, a także skrobi i składników mineralnych – potasu, fosforu, magnezu, wapnia, sodu, cynku, miedzi i manganu. Taki skład sprawia, że ich spożywanie stanowi ważny element w przebiegu procesu metabolizmu w organizmie.
Wafle ryżowe są również bogatym źródłem dobroczynnego błonnika, który pełni ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. Składnik ten pomaga usuwać zanieczyszczenia, wyłapuje „niedobry” cholesterol LDL, a także spowalnia wchłanianie cukrów. Pęczniejąc pod wpływem wody zapewnia długotrwałe uczucie sytości, co jest ważne w przypadku diet odchudzających.

Skład surowcowy
: ryż brązowy (49,5%), ryż biały (49,5%), sól. Produkt może zawierać śladowe ilości zboż zawierających gluten i nasion sezamu.

Waga: 100 g.

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1425 kJ/336 kcal
Tłuszcze
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,3 g
0,3 g
Węglowodany
w tym cukry
71,6 g
0,5 g
Błonnik 5,5 g
Białko 6,8 g
Sód 1 g