Pieczywo Zawiera Błonnik wytwarzane jest z pełnych ziaren sześciu zbóż – żyta, pszenicy, kukurydzy, owsa, jęczmienia i amarantusa z dodatkiem ziaren słonecznika. Jest to produkt całkowicie naturalny, nie zawierający sztucznych spulchniaczy i ulepszaczy.Do jego produkcji nie używamy również mleka w proszku.
Pieczywo Zawiera Błonnik charakteryzuje się unikalną na naszym rynku, bardzo wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest to błonnik rozpuszczalny o właściwościach proebiotycznych, regulujący działanie układu trawiennego. 100 g pieczywa zawiera 13,8 g błonnika, co sprawia, że jedna jego kromka zapewnia ok. 3% dziennego zapotrzebowania organizmu na ten składnik. Jest to również pieczywo lekkie charakteryzujące się wyjątkowo niską kalorycznością.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu | w porcji (1 kromka= ok. 7 g) |
Wartość energetyczna | 1374 kJ / 326 kcal | 95 kJ/23 kcal |
Tłuszcz w tym kw. tłuszcz. nasycone |
2,9 g 0,4 g |
0,2 g < 0,1 g |
Węglowodany w tym cukry: |
58,8 g 2,2 g |
4,1 g 0,2 g |
Błonnik: | 13,8 g | 1,0 g |
Białko: | 9,2 g | 0,6 g |
Sól | 0,5 g | < 0,1 g |
Skład: żyto (61,6 %), otręby pszenne, pszenica (7,9 %), kasza jęczmienna (7,9 %), grys kukurydziany (4 %), płatki owsiane (3,2%), błonnik: inulina (2,8 %), ziarna słonecznika (0,8 %), mąka z amarantusa (0,6 %), sól.
Produkt może zawierać nasiona sezamu, soję, orzechy, mleko (łącznie z laktozą).
Masa netto: 140g