Są to wafle zawierające mało kalorii, dlatego z pewnością polubią je osoby dbające o smukłą sylwetkę. Produkowane są z wysokiej jakości ekologicznej kukurydzy w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Wafle są cienkie, chrupiące i mają charakterystyczny smak, niektórym przypomina on pop corn. Doskonale sprawdzają się jako lekka przekąska lub z dodatkami. Ekologiczne wafle kukurydziane produkowane są bez dodatku soli.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu | w kromce ok. 4,5 g |
Wartość energetyczna: | 1026 kJ/242 kcal | 46 kJ/11 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,9 g 0,2 g |
<0,1 g <0,1 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
51,5 g 1,3 g |
2,3 g 0,1 g |
Błonnik: | 1,7 g | 0,1 g |
Białko: | 6,1 g | 0,3 g |
Sól: | <0,1 g | <0,1 g |
Skład surowcowy: grys kukurydziany ekologiczny, kukurydza ekologiczna.
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, lecytyny sojowej, wszystkich typów orzechów i mleka (łącznie z laktozą).
Waga: 60 g