Ekologiczne

WAFLE KUKURYDZIANE

EKOLOGICZNE WAFLE KUKURYDZIANE

Są to wafle zawierające mało kalorii, dlatego z pewnością polubią je osoby dbające o smukłą sylwetkę. Produkowane są z wysokiej jakości ekologicznej kukurydzy w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Wafle są cienkie, chrupiące i mają charakterystyczny smak, niektórym przypomina on pop corn. Doskonale sprawdzają się jako lekka przekąska lub z dodatkami. Ekologiczne wafle kukurydziane produkowane są bez dodatku soli.

Wartość odżywcza w 100 g produktu w kromce ok. 4,5 g
Wartość energetyczna: 1026 kJ/242 kcal 46 kJ/11 kcal
Tłuszcz:
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,9 g
0,2 g
<0,1 g
<0,1 g
Węglowodany:
w tym cukry:
51,5 g
1,3 g
2,3 g
0,1 g
Błonnik: 1,7 g 0,1 g
Białko: 6,1 g 0,3 g
Sól: <0,1 g <0,1 g

Skład surowcowy: grys kukurydziany ekologiczny, kukurydza ekologiczna.

 

Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, lecytyny sojowej, wszystkich typów orzechów i mleka (łącznie z laktozą).

 

Waga: 60 g