Bardzo delikatne pieczywo lekkie, które dzięki zarodkom pszennym jest źródłem wielu składników mineralnych i witamin. W zarodkach pszennych znajdziemy m.in. witaminę E – zwaną witaminą młodości, B1, B2 (podnoszącą odporność, zapobiegającą zaćmie), B6, niacynę (odpowiedzialną za prawidłowe funkcjonowanie mózgu), wapń, potas, kwas foliowy, magnez, żelazo, cynk, miedź, selen, kobalt i mangan. Chrupella jest wyprodukowana bez dodatku tłuszczu, mleka, cukru i co bardzo istotne bez dodatku substancji spulchniających. Stanowi idealną propozycję dla osób dbających o zdrowie i smukłą sylwetkę.
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji (1 kromka=ok.7,5 g) |
Wartość energetyczna | 1443 kJ / 340 kcal | 108 kJ / 26 kcal |
Tłuszcz w tym kw. tłuszcz. nasycone |
1,6 g 0,2 g |
0,1 g < 0,1 g |
Węglowodany w tym cukry: |
70 g 0,5 g |
5,3 g <0,1 g |
Błonnik | 4,0 g | 0,3 g |
Białko | 9,5 g | 0,7 g |
Sól | 0,5 g | < 0,04 g |
Składniki: kasza manna
(z pszenicy), mąka pszenna (5%), słód pszenny, zarodki pszenne (2,5%), sól.
Produkt może zawierać nasiona sezamu, soję, orzechy, mleko (łącznie z laktozą).
Masa netto: 75 g