Pieczywo kukurydziano – ryżowe z dodatkiem miąższu z owoców baobabu to zupełna nowość na rynku. Jest to ciekawa propozycja urozmaicenia gamy pieczywa lekkiego. Wyjątkowy smak, to nie jedyny atut tego produktu. Unikalna receptura zapewnia niską zawartość tłuszczu oraz cukru.
W produkcji wykorzystywany jest suszony miąższ z owoców baobabu – legendarnego symbolu Afryki i jednego z najstarszych drzew rosnących na naszej planecie. Baobab zawiera wiele wartości odżywczych przez co jest uważany za jedno z najbardziej odżywczych źródeł na Ziemi, zawiera 6 razy więcej witaminy C niż pomarańcze, 2 razy więcej wapnia niż mleko, 6 razy więcej potasu niż banany i 2 razy więcej przeciwutleniaczy niż jagody goji.
Wartości odżywcze | 100 g | w porcji (~7g) |
Wartość energetyczna | 1473 kJ / 347 kcal | 104 kJ / 25 kcal |
Tłuszcz w tym kw. tłuszczowe nasycone |
0,8 g 0,2 g |
0,1 g <0,1 g |
Węglowodany w tym cukry |
76 g 1,3 g |
5,3 g 0,1 g |
Błonnik | 2,8 g | 0,2 g |
Białko | 7,6 g | 0,5 g |
Sól | 1,0 g | 0,07 g |
Składniki*: grys kukurydziany (48,5%), ryż biały (48,5%), suszony miąższ owoców baobabu w proszku (2%), sól morska.
*Surowce ekologiczne
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, nasiona sezamu, soję, orzechy, mleko (łącznie z laktozą).
Masa netto: 110 g