
Ancymonki to smaczne płatki śniadaniowe o smaku cynamonowym. Produkowane są z pełnego ziarna pszenicy i ryżu bez udziału sztucznych dodatków oraz konserwantów. Ancymonki zawierają wszystkie wartości odżywcze pełnego ziarna, wzbogacone dodatkowo kompleksem 10 witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Najlepiej smakują z dodatkiem mleka lub jogurtu naturalnego i owocowego. Można je również podjadać jako samodzielną przekąskę.
| Wartość odżywcza | 100 g | porcja 30 g | 
| Wartość energetyczna | 1831 kJ/434 kcal | 548 kJ/131 kcal | 
| Białko | 5,3 g | 1,6 mg | 
| Węglowodany w tym cukry  | 
63,1 g 22,7  | 
18,9 mg 6,8 mg  | 
| Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone  | 
17,4 g 8,2 g  | 
5,2 g 2,5 g  | 
| Błonnik | 3,0 g | 0,9 g | 
| Sód | 0,3 g | 0,1 g | 
| Witaminy | 100 g | GDA* | 
| C | 14,0 mg | 18% | 
| PP – niacyna | 5,3 mg | 33% | 
| E | 5,9 mg | 49% | 
| kwas pantotenowy | 1,5 mg | 25% | 
| B6 | 0,7 mg | 50% | 
| B2 – ryboflawina | 0,4 mg | 29% | 
| B1 – tiamina | 0,5 mg | 45% | 
| folacyna (kwas foliowy) | 47,2 μg | 24% | 
| H – biotyna | 17,3 μg | 35% | 
| B12 | 0,5 μg | 20% | 
Skład surowcowy: pszenica, cukier, kasza manna, tłuszcz roślinny utwardzony, ryż, glukoza, cynamon, sól, emulgator: lecytyna sojowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat, substancje wzbogacające: kompleks witamin.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i mleka (łącznie z laktozą).
Waga: 180 g