
Ancymonki to smaczne płatki śniadaniowe o smaku cynamonowym. Produkowane są z pełnego ziarna pszenicy i ryżu bez udziału sztucznych dodatków oraz konserwantów. Ancymonki zawierają wszystkie wartości odżywcze pełnego ziarna, wzbogacone dodatkowo kompleksem 10 witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Najlepiej smakują z dodatkiem mleka lub jogurtu naturalnego i owocowego. Można je również podjadać jako samodzielną przekąskę.
| Wartość odżywcza | 100 g | porcja 30 g |
| Wartość energetyczna | 1831 kJ/434 kcal | 548 kJ/131 kcal |
| Białko | 5,3 g | 1,6 mg |
| Węglowodany w tym cukry |
63,1 g 22,7 |
18,9 mg 6,8 mg |
| Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
17,4 g 8,2 g |
5,2 g 2,5 g |
| Błonnik | 3,0 g | 0,9 g |
| Sód | 0,3 g | 0,1 g |
| Witaminy | 100 g | GDA* |
| C | 14,0 mg | 18% |
| PP – niacyna | 5,3 mg | 33% |
| E | 5,9 mg | 49% |
| kwas pantotenowy | 1,5 mg | 25% |
| B6 | 0,7 mg | 50% |
| B2 – ryboflawina | 0,4 mg | 29% |
| B1 – tiamina | 0,5 mg | 45% |
| folacyna (kwas foliowy) | 47,2 μg | 24% |
| H – biotyna | 17,3 μg | 35% |
| B12 | 0,5 μg | 20% |
Skład surowcowy: pszenica, cukier, kasza manna, tłuszcz roślinny utwardzony, ryż, glukoza, cynamon, sól, emulgator: lecytyna sojowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat, substancje wzbogacające: kompleks witamin.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i mleka (łącznie z laktozą).
Waga: 180 g