Płatki śniadaniowe

ANCYMONKI

ANCYMONKI

Ancymonki to smaczne płatki śniadaniowe o smaku cynamonowym. Produkowane są z pełnego ziarna pszenicy i ryżu  bez udziału sztucznych dodatków oraz konserwantów. Ancymonki zawierają wszystkie wartości odżywcze pełnego ziarna, wzbogacone dodatkowo kompleksem 10 witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

 

Najlepiej smakują z dodatkiem mleka lub jogurtu naturalnego i owocowego. Można je również podjadać jako samodzielną przekąskę.

Wartość odżywcza 100 g porcja 30 g
Wartość energetyczna 1831 kJ/434 kcal 548 kJ/131 kcal
Białko 5,3 g 1,6 mg
Węglowodany
w tym cukry
63,1 g
22,7
18,9 mg
6,8 mg
Tłuszcze
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
17,4 g
8,2 g
5,2 g
2,5 g
Błonnik 3,0 g 0,9 g
Sód 0,3 g 0,1 g
Witaminy 100 g GDA*
C 14,0 mg 18%
PP – niacyna 5,3 mg 33%
E 5,9 mg 49%
kwas pantotenowy 1,5 mg 25%
B6 0,7 mg 50%
B2 – ryboflawina 0,4 mg 29%
B1 – tiamina 0,5 mg 45%
folacyna (kwas foliowy) 47,2 μg 24%
H – biotyna 17,3 μg 35%
B12 0,5 μg 20%

Skład surowcowy: pszenica, cukier, kasza manna, tłuszcz roślinny utwardzony, ryż, glukoza, cynamon, sól, emulgator: lecytyna sojowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat, substancje wzbogacające: kompleks witamin.

 

Produkt może zawierać  śladowe ilości orzechów i mleka (łącznie z laktozą).

 

Waga: 180 g