Wanilki to smaczne płatki śniadaniowe o smaku waniliowym. Produkowane są z pełnych ziaren kukurydzy i ryżu z dodatkiem mąki z amarantusa, bez udziału konserwantów.
Wanilki mają kształt chrupiących kwiatuszków. Dzięki swojemu składowi oraz technologii produkcji posiadają wysoką wartość odżywczą, uzupełnioną dodatkowo kompleksem witamin, niezbędnych do prawidłowego rozwoju.
Są wspaniałym pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Smakują tak samo dobrze z dodatkiem jogurtu naturalnego jak i owocowego. Nadają się również do bezpośredniego spożycia.
Wartość odżywcza | 100 g | porcja 30 g |
Wartość energetyczna | 1193 kJ/282 kcal | 358 kJ/85 kcal |
Białko | 4,5 g | 1,4 g |
Węglowodany w tym cukry |
59,7 g 20,6 g |
17,9 g 6,2 g |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,4 g 0,9 g |
0,7 g 0,3 g |
Błonnik | 1,6 g | 0,5 g |
Sód | 0,2 g | 0,1 g |
Witaminy | 100 g | GDA |
C | 15,0 mg | 19%* |
PP – niacyna | 4,4 mg | 28%* |
E | 3,6 mg | 30%* |
kwas pantotenowy | 1,4 mg | 23%* |
B6 | 0,6 mg | 43%* |
B2 – ryboflawina | 0,4 mg | 29%* |
B1 – tiamina | 0,4 mg | 36%* |
folacyna (kwas foliowy) | 43,9μg | 22%* |
H – biotyna | 16,1μg | 32%* |
B12 | 0,4μg | 16%* |
Skład surowcowy: kukurydza, grys kukurydziany, ryż, cukier, glukoza, mąka z amarantusa, tłuszcz roślinny utwardzony, ekstrakt słodu jęczmiennego, syrop cukrowy inwertowany, sól, emulgator: E-471, aromat, brwnik: E-150c, substancje wzbogacające: kompleks witamin.
Produkt może zawierać śladowe ilości lecytyny sojowej, orzechów i mleka (łącznie z laktozą).
Waga: 180 g