Płatki śniadaniowe

WANILKI

WANILKI

Wanilki to smaczne płatki śniadaniowe o smaku waniliowym. Produkowane są z pełnych ziaren kukurydzy i ryżu z dodatkiem mąki z amarantusa, bez udziału konserwantów.

 

Wanilki mają kształt chrupiących kwiatuszków. Dzięki swojemu składowi oraz technologii produkcji posiadają wysoką wartość odżywczą, uzupełnioną dodatkowo kompleksem witamin, niezbędnych do prawidłowego rozwoju.
Są wspaniałym pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Smakują tak samo dobrze z dodatkiem jogurtu naturalnego jak i owocowego. Nadają się również do bezpośredniego spożycia.

Wartość odżywcza 100 g porcja 30 g
Wartość energetyczna 1193 kJ/282 kcal 358 kJ/85 kcal
Białko 4,5 g 1,4 g
Węglowodany
w tym cukry
59,7 g
20,6 g
17,9 g
6,2 g
Tłuszcze
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,4 g
0,9 g
0,7 g
0,3 g
Błonnik 1,6 g 0,5 g
Sód 0,2 g 0,1 g
Witaminy 100 g GDA
C 15,0 mg 19%*
PP – niacyna 4,4 mg 28%*
E 3,6 mg 30%*
kwas pantotenowy 1,4 mg 23%*
B6 0,6 mg 43%*
B2 – ryboflawina 0,4 mg 29%*
B1 – tiamina 0,4 mg 36%*
folacyna (kwas foliowy) 43,9μg 22%*
H – biotyna 16,1μg 32%*
B12 0,4μg 16%*

Skład surowcowy: kukurydza, grys kukurydziany, ryż, cukier, glukoza, mąka z amarantusa, tłuszcz roślinny utwardzony, ekstrakt słodu jęczmiennego, syrop cukrowy inwertowany, sól, emulgator: E-471, aromat, brwnik: E-150c, substancje wzbogacające: kompleks witamin.

 

Produkt może zawierać śladowe ilości lecytyny sojowej, orzechów i mleka (łącznie z laktozą).

 

Waga: 180 g