Wafle ryżowe Granex są idealnym produktem dla osób stosujących diety wysokobalastowe oraz dla tych, którzy dbają o zdrowie, smukłą sylwetkę i dobre samopoczucie.
Wytwarzane są z całych ziaren białego i brązowego ryżu, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Nie zawierają również cukru. Unikalna technologia ich wypieku gwarantuje utrzymanie większości cennych składników odżywczych, w tym węglowodanów złożonych, będących źródłem w pełni wykorzystywanej energii. Są również bogatym źródłem aminokwasów, witamin takich jak B1, B2, B6, E, PP, a także skrobi i składników mineralnych – potasu, fosforu, magnezu, wapnia, sodu, cynku, miedzi i manganu. Taki skład sprawia, że ich spożywanie stanowi ważny element w przebiegu procesu metabolizmu w organizmie.
Wafle ryżowe są również bogatym źródłem dobroczynnego błonnika, który pełni ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. Składnik ten pomaga usuwać zanieczyszczenia, wyłapuje „niedobry” cholesterol LDL, a także spowalnia wchłanianie cukrów. Pęczniejąc pod wpływem wody zapewnia długotrwałe uczucie sytości, co jest ważne w przypadku diet odchudzających.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1425 kJ/336 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,3 g 0,3 g |
Węglowodany w tym cukry |
71,6 g 0,5 g |
Błonnik | 5,5 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 1,0 g |
Składniki: ryż (99%) (brązowy i biały), sól.
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i nasiona sezamu.
Masa netto: 100 g