Wafle

RYŻOWE Z KASZĄ JAGLANĄ

WAFLE RYŻOWE Z KASZĄ JAGLANĄ

Wafle ryżowe z kaszą jaglana wytwarzane są z całych ziaren białego i brązowego  ryżu, z zachowaniem wszystkich ich wartości odżywczych, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Nie zawierają cukru, a dodatek kaszy jaglanej nadał im wspaniałe walory nie tylko smakowe, lecz również odżywcze. Wafle stanowią źródło błonnika pokarmowego.

 

Kasza jaglana to jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz. Kaszę tę otrzymuje się z nasion prosa i wyróżnia ją wysoka zawartość witamin z grupy B oraz żelaza i miedzi. Kasza jaglana to sprzymierzeniec urody, gdyż zawiera krzemionkę, dobrą dla włosów, skóry i paznokci oraz kości. Ponadto kasza ta zawiera duże ilości witaminy E i lecytyny, kóra korzysntnie wpływa na pamięć i koncentrację, zatem warto o nią zadbać w diecie osób pracujących intensywnie umysłowo.

Wartość odżywcza w 100 g produktu w kromce(ok. 9 g)
Wartość energetyczna 1428 kJ /337 kcal 127 kJ/30 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,4 g
0,3 g
0,1 g
<0,1 g
Węglowodany
w tym cukry
71,4 g
0,5 g
6,4 g
0,1 g
Błonnik 5,4 g 0,5 g
Białko 7,0 g 0,6 g
Sól 1 g  0,1g

Składniki: ryż 94% (brązowy i biały), kasza jaglana (5%), sól.

 

Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i nasion sezamu.

 

Masa netto: 100 g