Wytworzone zostały z pełnych ziaren białego i brązowego ryżu z dodatkiem nasion sezamu, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów.Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii wypieku zachowano w nich wszystkie wartości odżywcze surowców, w szczególności minerałów oraz błonnika.
Ziarno sezamu nadaje waflom ryżowym nie tylko doskonałe walory smakowe, lecz również moc cennych dla zdrowia składników. Przede wszystkim – zawiera dużą ilość wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, tak wartościowych w naszej współczesnej diecie. Sezam posiada poza tym wiele cennych witamin oraz składników mineralnych – cynku, magnezu, fosforu, potasu, wapnia i żelaza. Ze względu na obecność sesamolu i sesamoliny zalicza się go również do naturalnych przeciwutleniaczy, które, zwalczając wolne rodniki, zapobiegają procesom starzenia się skóry, a także wielu chorobom.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 1466 kJ/347 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,3 g 0,5 g |
Węglowodany w tym cukry |
69 g 0,5 g |
Błonnik | 5,6 g |
Białko | 7,4 g |
Sól | 1 g |
Składniki: ryż brązowy (47,8%), ryż biały (47,8%), ziarna sezamu (3,5%), sól.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.
Masa netto: 100 g