Wafle

RYŻOWE Z SEZAMEM

WAFLE RYŻOWE Z SEZAMEM

Wytworzone zostały z pełnych ziaren białego i brązowego ryżu z dodatkiem nasion sezamu, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów.Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii wypieku zachowano w nich wszystkie wartości odżywcze surowców, w szczególności minerałów oraz błonnika.

 

Ziarno sezamu nadaje waflom ryżowym nie tylko doskonałe walory smakowe, lecz również moc cennych dla zdrowia składników. Przede wszystkim – zawiera dużą ilość wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, tak wartościowych w naszej współczesnej diecie. Sezam posiada poza tym wiele cennych witamin oraz składników mineralnych – cynku, magnezu, fosforu, potasu, wapnia i żelaza. Ze względu na obecność sesamolu i sesamoliny zalicza się go również do naturalnych przeciwutleniaczy, które, zwalczając wolne rodniki, zapobiegają procesom starzenia się skóry, a także wielu chorobom.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1466 kJ/347 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
3,3 g
0,5 g
Węglowodany
w tym cukry
69 g
0,5 g
Błonnik 5,6 g
Białko 7,4 g
Sól 1 g

Składniki: ryż brązowy (47,8%), ryż biały (47,8%), ziarna sezamu (3,5%), sól.

 

Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

 

Masa netto: 100 g