Ekologiczne

WAFLE RYŻOWE

EKOLOGICZNE WAFLE RYŻOWE

Ekologiczne wafle ryżowe Granex są idealnym produktem dla osób stosujących diety wysokobalastowe oraz dla tych, którzy dbają o zdrowie, smukłą sylwetkę i dobre samopoczucie.

 

Wytwarzane są z całych ziaren wyłącznie białego ryżu, bez udziału dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Nie zawierają również cukru. Unikalna technologia ich wypieku gwarantuje utrzymanie większości cennych składników odżywczych, w tym węglowodanów złożonych, będących źródłem w pełni wykorzystywanej energii. Są również bogatym źródłem aminokwasów, witamin takich jak B1, B2, B6, E, PP, a także skrobi i składników mineralnych – potasu, fosforu, magnezu, wapnia, sodu, cynku, miedzi i manganu. Taki skład sprawia, że ich spożywanie stanowi ważny element w przebiegu procesu metabolizmu w organizmie.
Wafle ryżowe są również bogatym źródłem dobroczynnego błonnika, który pełni ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. Składnik ten pomaga usuwać zanieczyszczenia, wyłapuje „niedobry” cholesterol LDL, a także spowalnia wchłanianie cukrów. Pęczniejąc pod wpływem wody zapewnia długotrwałe uczucie sytości, co jest ważne w przypadku diet odchudzających.

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1446 kJ/334 kcal
Tłuszcze
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,7 g
0,2 g
Węglowodany
w tym cukry
76,5 g
0,2 g
Błonnik 2,4 g
Białko 6,7 g
Sód <0,1 g

Skład surowcowy: ryż biały ekologiczny, sól.

 

Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i nasion sezamu.

 

Waga: 100 g