Ekologiczne wafle ryżowe Granex są idealnym produktem dla osób stosujących diety wysokobalastowe oraz dla tych, którzy dbają o zdrowie, smukłą sylwetkę i dobre samopoczucie.
Wytwarzane są z całych ziaren wyłącznie białego ryżu, bez udziału dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Nie zawierają również cukru. Unikalna technologia ich wypieku gwarantuje utrzymanie większości cennych składników odżywczych, w tym węglowodanów złożonych, będących źródłem w pełni wykorzystywanej energii. Są również bogatym źródłem aminokwasów, witamin takich jak B1, B2, B6, E, PP, a także skrobi i składników mineralnych – potasu, fosforu, magnezu, wapnia, sodu, cynku, miedzi i manganu. Taki skład sprawia, że ich spożywanie stanowi ważny element w przebiegu procesu metabolizmu w organizmie.
Wafle ryżowe są również bogatym źródłem dobroczynnego błonnika, który pełni ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. Składnik ten pomaga usuwać zanieczyszczenia, wyłapuje „niedobry” cholesterol LDL, a także spowalnia wchłanianie cukrów. Pęczniejąc pod wpływem wody zapewnia długotrwałe uczucie sytości, co jest ważne w przypadku diet odchudzających.
Wartość odżywcza | 100 g |
Wartość energetyczna | 1446 kJ/334 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g 0,2 g |
Węglowodany w tym cukry |
76,5 g 0,2 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 6,7 g |
Sód | <0,1 g |
Skład surowcowy: ryż biały ekologiczny, sól.
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i nasion sezamu.
Waga: 100 g