Pieczywo Zawiera Błonnik wytwarzane jest z pełnych ziaren sześciu zbóż – żyta, pszenicy, kukurydzy, owsa, jęczmienia i amarantusa z dodatkiem ziaren słonecznika. Jest to produkt całkowicie naturalny, nie zawierający sztucznych spulchniaczy i ulepszaczy.Do jego produkcji nie używamy również mleka w proszku.
Pieczywo Zawiera Błonnik charakteryzuje się unikalną na naszym rynku, bardzo wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest to błonnik rozpuszczalny o właściwościach proebiotycznych, regulujący działanie układu trawiennego. 100 g pieczywa zawiera 14 g błonnika, co sprawia, że jedna jego kromka zapewnia ok. 3% dziennego zapotrzebowania organizmu na ten składnik. Jest to również pieczywo lekkie charakteryzujące się wyjątkowo niską kalorycznością.
Wartości odżywcze | w 100g | w porcji (~7g) |
Wartość energetyczna | 1379 kJ/327 kcal | 95 KJ/23 kcal |
Tłuszcz w tym kw. tłuszcz. nasycone |
2,9 g 0,4 g |
0,2 g < 0,1 g |
Weglowodany w tym cukry: |
59 g 2,2 g |
4,1 g 0,2 g |
Błonnik | 14 g | 1,0 g |
Białko | 9,2 g | 0,6 g |
Sól | 0,50 g | 0,04 g |
Składniki*: żyto (61,6%),otręby pszenne, pszenica (7,9%) , kasza jęczmienna (7,9%), grys kukurydziany, płatki owsiane (3,2%), błonnik: inulina (2,8%), ziarna słonecznika (0,8%), mąka z amarantusa (0,6%), sól morska.
*Surowce ekologiczne
Produkt może zawierać: nasiona sezamu, soję, orzechy, mleko (łącznie z laktozą).
Masa netto: 140g