Wytworzone zostały z pełnych ziaren białego i brązowego ryżu z dodatkiem nasion dyni, która zapewnia im wysokie walory dietetyczne, odżywcze i smakowe.Produkowane są bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów.
Wafle ryżowe z pestkami dyni stanowią bogate źródło błonnika oraz minerałów – składników ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wiele z nich pochodzi z pestek dyni, które już do wielu wieków stosowane są w celach leczniczych. Nasiona te składają się w 30 – 40% z oleju, który zawiera wiele fitoestroli i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Składnik ten hamuje odkładanie się cholesterolu w naczyniach krwionośnych, a tym samym zapobiega miażdżycy. Pestki dyni zawierają również witaminy oraz mikroelementy – selen, magnez, miedź, mangan i cynk, a także lecytynę. Substancje te usprawniają przemianę materii oraz wpływają korzystnie na pracę mózgu.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 1478 kJ/350 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,8 g 0,8 g |
Węglowodany w tym cukry |
68,3 g 0,5 g |
Błonnik | 5,5 g |
Białko | 7,8 g |
Sól | 1 g |
Składniki: ryż brązowy (46,7%), ryż biały (46,7%), pestki dyni (5,6%), sól.
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i nasion sezamu.
Masa netto: 100 g