Wafle ryżowe z kaszą jaglana wytwarzane są z całych ziaren białego i brązowego ryżu, z zachowaniem wszystkich ich wartości odżywczych, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Nie zawierają cukru, a dodatek kaszy jaglanej nadał im wspaniałe walory nie tylko smakowe, lecz również odżywcze. Wafle stanowią źródło błonnika pokarmowego.
Kasza jaglana to jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz. Kaszę tę otrzymuje się z nasion prosa i wyróżnia ją wysoka zawartość witamin z grupy B oraz żelaza i miedzi. Kasza jaglana to sprzymierzeniec urody, gdyż zawiera krzemionkę, dobrą dla włosów, skóry i paznokci oraz kości. Ponadto kasza ta zawiera duże ilości witaminy E i lecytyny, kóra korzysntnie wpływa na pamięć i koncentrację, zatem warto o nią zadbać w diecie osób pracujących intensywnie umysłowo.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu | w kromce(ok. 9 g) |
Wartość energetyczna | 1428 kJ /337 kcal | 127 kJ/30 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g 0,3 g |
0,1 g <0,1 g |
Węglowodany w tym cukry |
71,4 g 0,5 g |
6,4 g 0,1 g |
Błonnik | 5,4 g | 0,5 g |
Białko | 7,0 g | 0,6 g |
Sól | 1 g | 0,1g |
Składniki: ryż 94% (brązowy i biały), kasza jaglana (5%), sól.
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i nasion sezamu.
Masa netto: 100 g