Wafle ryżowe z orkiszem produkowane są z pełnych ziaren białego i brązowego ryżu z dodatkiem orkiszu, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Wypiekane są w unikalnej technologii, pozwalającej zachować pierwotne właściwości odżywcze składników.
Kompozycja pełnych ziaren ryżu oraz orkiszu stworzyła produkt o doskonałych walorach nie tylko smakowych, lecz również odżywczych. Szczególnie cenne są w tym zestawieniu ziarna orkiszu, prastarego zboża, przebogatego w cenne wartości prozdrowotne. Ten rodzaj pszenicy, obok wysokiej zawartości białka, bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe, znane z korzystnego wpływu na układ krążenia. Jest również doskonałym źródłem witamin oraz składników mineralnych – żelaza, potasu, wapnia i cynku. Ważną rolę odgrywa wśród nich krzem, dobroczynny dla stanu skóry, włosów i paznokci, a także usprawniający pracę mózgu.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1423 kJ/336 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g 0,3 g |
Węglowodany w tym cukry |
70,8 g 0,5 g |
Błonnik | 5,7 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 1 g |
Składniki: ryż brązowy (46,3%), ryż biały (46,3%), ziarna orkiszu (6,5%), sól.
Produkt może zawierać śladowe ilości nasion sezamu.
Masa netto: 100 g