Wafle

RYŻOWE ZE SŁONECZNIKIEM

WAFLE RYŻOWE ZE SŁONECZNIKIEM

Wafle ryżowe ze słonecznikiem wytwarzane są z całych ziaren białego i brązowego  ryżu, z zachowaniem wszystkich ich wartości odżywczych, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Nie zawierają cukru, a dodatek ziaren słonecznika nadał im wspaniałe walory nie tylko smakowe, lecz również odżywcze.

 

Ziarna słonecznika zawierają wiele składników pożądanych dla właściwego funkcjonowania organizmu. Są bogatym źródłem minerałów, magnezu i żelaza, witaminy E i β-karotenu. Witamina E wpływa korzystnie na działanie układu krwionośnego, a także stan skóry i włosów, natomiast β-karoten wspomaga funkcjonowanie układu immunologicznego oraz zwiększa odporność na infekcje układu oddechowego. Prozdrowotną zaletą ziaren słonecznika  jest również wysoka zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, regulujących poziom cholesterolu we krwi. Obecny w nich cynk poprawia dodatkowo pamięć i koncentrację.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1470 kJ/348 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
3,3 g
0,5 g
Węglowodany
w tym cukry
69 g
0,6 g
Błonnik 5,5 g
Białko 7,7 g
Sól 1,0 g

Składniki: ryż brązowy (47,2%), ryż biały (47,2%), ziarna słonecznika (4,7%), sól.

 

Produkt może zawierać zboża zawierające gluten i nasiona sezamu.

 

Masa netto: 100 g